Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “President Ali: Guyana op weg naar een Gediversifieerde Toekomst en Duurzame Groei”

“President Ali: Guyana op weg naar een Gediversifieerde Toekomst en Duurzame Groei”

President Ali heeft in een interview met de BBC gesproken over de economische groei van Guyana, die de aandacht trekt van investeerders en wereldleiders. Hij benadrukte dat de regering de olie-inkomsten gebruikt om diverse sectoren te ontwikkelen, niet alleen de olie- en gasindustrie. De economie van Guyana groeide in 2022 met 62% volgens het IMF en zal naar verwachting nog eens 37% groeien in 2023. President Ali benadrukte de voordelen van deze groei, met name in de bouwsector. Hij stelde dat de toekomst van Guyana niet alleen in olie en gas ligt, maar in een gediversifieerde economie.

Ondanks de grote olievoorraden en productie, heeft de regering van Guyana geen haast om zich bij de OPEC aan te sluiten en richt zich in plaats daarvan op klimaatverandering en energie- en voedselzekerheid. De president benadrukte ook investeringen in ecotoerisme en verbeteringen in infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs. Hij sprak ook over contracten met ExxonMobil en de inspanningen van de regering om ervoor te zorgen dat de burgers meer profiteren van dergelijke deals.

President Ali benadrukte de inspanningen van de regering om corruptie te bestrijden en transparantie te waarborgen, inclusief de oprichting van de National Resource Fund (NRF) Act. Hij sprak over plannen zoals het Gas-to-Energy-project en initiatieven om Guyanezen op te leiden voor de olie- en gassector. De toekomst van Guyana lijkt veelbelovend te zijn, met verwachte groei in de olieproductie en economische voorspoed.