Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Pres Juriaantje weer negatief in het nieuws

Pres Juriaantje weer negatief in het nieuws

De komediant bekend als Pres Juriaantje is door de politie opgepakt voor oplichting en valsheid in geschrifte. Hij wordt ervan verdacht gelden van derden in ontvangst te hebben genomen om goederen online te bestellen alsook het vervalsen van een document.

Zo ontving hij US$ 1700 van een vrouw om een Samsung 85 inch televisie te laten halen, tegen een koers van SRD 32.50. Echter kon Cleon, zoals de werkelijke naam van de komediant luidt, hetgeen de persoon bij hem besteld had niet waarmaken. Integendeel werd de klant steeds aan het lijntje gehouden.

Naar verluidt zou de bestelling binnen drie weken binnen zijn. Echter gingen maanden voorbij zonder dat hier invulling aan werd gegeven. Het vermoeden van de vrouw, dat ze door hem is opgelicht, werd hierdoor steeds groter. Zij besloot uiteindelijk naar de politie te stappen en aangifte tegen Cleon te doen.

Hij werd na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld. Pres Juriaantje kwam twee jaar geleden reeds negatief in het nieuws toen bekend werd dat hij een covidbewijs gekocht zou hebben. Hij zou hiertoe zijn overgegaan omdat zijn werkgever eiste dat hij gevaccineerd was of dat hij regulier een negatieve test overlegde.