Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Post-pandemische vliegtarieven bereiken torenhoge niveausDOOR NINIAN CARTER

Post-pandemische vliegtarieven bereiken torenhoge niveausDOOR NINIAN CARTER

5 juni 2023 – Vliegreizen zijn nu veel duurder dan voor de pandemie, blijkt uit een analyse van zakenreizen van duizenden vluchten van en naar Azië.

Grote luchtvaartmaatschappijen genieten van het snelle herstel van de economische schade die ze hebben opgelopen tijdens de Covid-19-pandemie en de daaropvolgende reisblokkades.

Volgens zakenreisorganisatie American Express Global Business Travel, die duizenden klantenvluchten van en naar Aziatische bestemmingen analyseerde, wordt vliegen deze zomer duurder.

Een typische vlucht van New York naar Shanghai in economy class is 128% duurder dan in 2019. Op dezelfde manier zal vliegen in economy class van Parijs naar Tokio je 69% meer kosten dan slechts vier jaar geleden.

Tekorten in het aanbod die de tarieven verhogen, veroorzaakt door een reeks factoren, waaronder inflatie, stijgende brandstofkosten en capaciteitsproblemen in het hoogseizoen, zorgen ervoor dat enthousiaste klanten zichzelf vaak upgraden naar duurdere stoelen.

Van luchtvaartmaatschappijen als British Airways, Emirates, Singapore Airlines en Qantas wordt verwacht dat ze hun financiële vooruitzichten voor het komende jaar verhogen.