Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Positie directeur en personeel MOT onduidelijk

Positie directeur en personeel MOT onduidelijk

PARAMARIBO- De rechtspositie van de directeur en de medewerkers van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) is nog vrij onduidelijk. De vraag is of ze wel of geen ambtenaren zijn. Dit kwam gisteren tijdens de vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) naar voren. Er werd gesproken over de wijziging van de Wet Ongebruikelijke Transacties en Identificatie voor Dienstverleners.

Vooral Chandrikapersad Santokhi (VHP/NF) merkte op, dat hij vernomen heeft dat de directeur van dit orgaan zijn ontslag heeft ingediend en het niet bekend is of er al voor de opvolging is gezorgd. Voorts pleit hij dat de personen die bij het MOT werken deskundig moeten zijn. Hier moet er liever geen politieke bemoeienis zijn.  Het MOT is een werkarm van de overheid die alle ongebruikelijke transacties in de financiele sfeer monitoort.

Nagegaan wordt of deze bewegingen niets te maken hebben met het witwassen van drugsgelden of het financieren van terrorisme. Ten aanzien van de positie van de directeur wil hij weten of deze functionaris op eigen houtje mensen mag aantrekken of maatregelen mag treffen tegen het personeel indien de noodzaak daartoe bestaat. Santokhi hoopt dat de regering hierop antwoord geeft. De vergadering werd gisteravond verdaag naar komende week dinsdag. Dan is de regering zover om op de vragen in te gaan.


Posted

in

by

Tags: