Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Populaire Surinaamse poprock band Apoplectic naar Europa

Populaire Surinaamse poprock band Apoplectic naar Europa

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 8 apr – Suriname’s populairste band Apoplectic doet van 29 april t/m 5 mei voor het eerst Europa aan met hun ‘Unleash Invasion Tour’. Groot geworden in een land waar R&B, reggae, kaseko en soul de hitlijsten aanvoeren, zijn ze ‘s lands eerste succesvolle formatie met poprock als rode draad. Inmiddels heeft Apopleptic hun thuisland weten te overtuigen van hun muziekstijl die rock, pop, een dosis funk en oosterse invloeden doen samensmelten. Nu maken ze de stap naar Europa en treden ze op in Amsterdam en Antwerpen.

Apopleptic lijkt met haar variëteit aan muziekstromingen een directe afspiegeling van de multiculturele samenleving waarin haar leden zijn opgegroeid. Een dosis rock en pop, wat funk, een vleugje ska en oosterse invloeden: de muziekstijl van de band laat zich niet makkelijk vangen. Waren ze naïef of zagen ze een gat in de markt? Gitarist Riezvi Jessurun gaat voor het laatste. “Apopleptic kwam voort uit onvrede over de muziek in Suriname. We vonden dat het beter kon en zijn de muziek gaan maken die we hier zo misten”. Zoals veel andere bands begon Apopleptic als coverband, maar na een paar jaar ging het toch kriebelen: “We wilden onze eigen nummers maken”.

In Suriname, een land waar ritmische, opzwepende stijlen overheersen, wist men in eerste instantie niet wat ze ermee aan moest. Maar de bandleden keerden het tij: afgelopen jaar voerden ze de hitlijsten aan met het aanstekelijke ‘Going home’ van het “Unleash” album, en voor hun concerten is binnen de kortste keren geen kaart meer te verkrijgen. Op 29 april maken ze hun Europees debuut in Amsterdam: Nederland zal kennismaken met hun unieke geluid.

Zeker weten doen ze het niet, maar mogelijk waren hun Surinaamse roots reden voor Platinum Sound Studios in New York om hen uit te nodigen. Landgenoot Serge “Sergical” Tsai is er de hoofd engineer. Zo nam Apopleptic hun eerste album op in de studio’s waar grootheden als Rihanna, John Legend en Busta Rhymes hen voorgingen. Riezvi: “We stuurden een e-mail en daar werd tot onze verbazing meteen positief op gereageerd. Soms moet je gewoon brutaal zijn”.

Amsterdam 29 april – Apoplectic – Bourbon Street – @23:00 – 3:00
Amsterdam 30 april – Apoplectic /Demi Sec – de Vergulde Gaper –@13:00
Amsterdam 2 mei – The Last Waterhole – @21.00 – 22.30
Antwerpen 3 mei – Apoplectic /Demi Sec – Kid’s Rhythm and Blues Café, @23:00


Posted

in

by