Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Politieman aangehouden tijdens roadblock

Politieman aangehouden tijdens roadblock

PARAMARIBO — Vier mannen, waaronder een politieman, zijn woensdagbij een roadblock aan de Tourtonnelaan door de politie aangehouden op verdenking om ergens in te breken of de voorbereiding daartoe troffen. Tijdens de aanhouding gaf één van de verdachten aan dat hij politieman was.

Hij kon zich niet legitimeren en werd naar huis gebracht om zijn legitimatiebewijs te tonen. Aldaar legitimeerde hij zich en werden zijn legitimatiebewijs en dienstwapen in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Het viel de wetsdienaren op dat bij het naderen van de roadblock het voertuig stapvoets begon te rijden. De verdachten L.C. (27), M.D. (22), de 25-jarigen K.M. en T.J. werden gesommeerd uit het voertuig te stappen en bij grondig onderzoek werden in het voertuig breekwerktuigen, zwarte kledingstukken, maskers, handschoenen en een kentekenplaat van een ander voertuig aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachten konden niet verklaren vanwaar de goederen afkomstig waren. De zaak is overgedragen aan de afdeling recherche Paramaribo voor verder onderzoek. De politieman werd overgedragen aan de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ). Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld.