Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Politie zal hard optreden tegen ordeverstoorders

Politie zal hard optreden tegen ordeverstoorders

PARAMARIBO — De politie van Regio Midden in het bijzonder die van de districten Para en Brokopondo zal hard optreden bij constatering van ongeregeldheden op de wegen die leiden naar onder andere het Parafestival komend weekend. Er zal streng gelet worden op onverantwoord alcoholgebruik en of andere bedwelmende middelen.

In de maand augustus is de politie geconfronteerd geweest met gevallen, waarbij personen zich ernstig schuldig hebben gemaakt hieraan. Hierbij zijn er vechtpartijen uitgebroken en schoten gelost. Verder hebben zich ook aanrijdingen voorgedaan, waarbij de veroorzakers vaak onder invloed van alcohol verkeerden. Het rijden op zodanige wijze op de openbare weg vooral onder invloed van alcohol of enig ander bedwelmend middel, zal niet ongestraft blijven.

Openbare dronkenschap is verboden alsook het wild plassen waaraan velen zich schuldig maken. Hierbij wordt vaak genoeg geen rekening gehouden met openbare schennis van de eerbaarheid. Eveneens dit onaanvaardbaar gedrag zal  streng worden aangepakt.

In verband met het Parafestival in het weekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september zal de politie haar opvallende en onopvallende surveillance extra verhogen.

Op autobestuurders wordt het beroep gedaan niet in beschonken toestand plaats te nemen achter het stuur. Indien u zich voor ontspanning ergens begeeft, zorgt u er dan voor, altijd in gezelschap te zijn van een autobestuurder die geen alcohol nuttigt, zodat u weer veilig thuis aankomt en het leven van mede passagiers en of overige weggebruikers niet in gevaar brengt.

Middels vergroten van de zichtbaarheid op de weg zal de politie de veiligheid naar de samenleving toe vergroten. Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan bij ongeregeldheden gelijk contact te maken met de politie op het alarmnummer 115, de gratis Tiplijn 179 of het dichtstbijzijnde politie bureau.