Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Politie houdt illegaal verblijvende Braziliaanse verdachte aan na beroving in hotel

Politie houdt illegaal verblijvende Braziliaanse verdachte aan na beroving in hotel

De 34-jarige R.D., een illegale immigrant uit Brazilië, werd gisteren aangehouden in het ressort Geyersvlijt door de Recherche van Regio Paramaribo. Hij wordt ervan verdacht die dag samen met drie handlangers de 43-jarige V.D. in een hotel in de buurt van de Tourtonnelaan met geweld te hebben beroofd van zijn gouden halsketting, horloge, zonnebril en een aanzienlijk geldbedrag in Amerikaanse dollars.

Het slachtoffer deed aangifte op het politiebureau Geyersvlijt, waarna het onderzoek werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. Uit het voorlopige politieonderzoek blijkt dat de aangever omstreeks 08.00 uur wilde gaan ontbijten. Bij het openen van zijn kamerdeur werd hij onmiddellijk overvallen door vier ongewapende mannen, die hij herkende, waarbij hij klappen moest incasseren en werd beroofd van de eerder genoemde items.

Na de overval verlieten de verdachten de plaats in een onbekende richting. Het slachtoffer liep een snijwond in zijn gezicht op en klaagde over pijn in zijn hele lichaam, waarna hij medisch werd behandeld.

Met de verkregen informatie werden de verdachten geïdentificeerd en slaagde de Recherche van Regio Paramaribo erin om de verdachte R.D. in de omgeving van de Tourtonnelaan aan te houden. Er wordt momenteel gewerkt aan de arrestatie van de drie voortvluchtige verdachten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.D. door de politie in hechtenis genomen.