Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Politie: Harde maatregelen tegen asociaal gedrag buschauffeurs

Politie: Harde maatregelen tegen asociaal gedrag buschauffeurs

WANICA — “De politie zal harde maatregelen blijven treffen tegen het asociale rijgedrag van bestuurders van lijnbussen.” Die garantie geeft het Korps Politie Suriname op zijn website. “De controles worden onverkort voortgezet.”

Tijdens verkeersacties van een gemengd team van regio Midden werden buschauffeurs voor verschillende vergrijpen beboet. Het gros (13) reed op zodanige wijze, vijf reden op het rijwielpad, één had geen rijbewijs, een andere had geen busvergunning en van één was de busvergunning ingetrokken. Ook was er een chauffeur die stopte op een andere plek dan bij de bushalte, terwijl vier collega’s andere verkeersovertredingen hadden begaan.

De politie schrijft dat het is opgevallen dat tal van buschauffeurs op de PL-route (Paramaribo-Lelydorp vice versa) zich niet aan de verkeersregels houden. “Ze maken zich veelal schuldig aan het rijden over het rijwielpad of gedragen zich zodanig in het verkeer, waarbij zij een file ter rechterzijde inhalen. Hierdoor moeten tegenliggers ter voorkoming van een aanrijding uitwijken, met alle gevolgen van dien”, schetst het KPS enkele voorbeelden.

Tijdens de roadblocks aan de Sir Winston Churchillweg ter hoogte van de Kameelbrug en de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Helena Christinaweg tussen 1 en 11 juli zijn er 107 snelrecht processen-verbaal uitgeschreven. Vijfenzeventig weggebruikers werden beboet voor voertuigen die niet zijn herkeurd, van zeventien anderen waren de wagens niet verzekerd, dertien reden op zodanige wijze en acht hadden een defecte koplamp. Acht andere autobestuurders moesten de micaplaat verwijderen.