Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Politie grijpt in bij vergadering van de Nationale Assemblee

Politie grijpt in bij vergadering van de Nationale Assemblee

Politie grijpt in bij vergadering van de Nationale Assemblee

d9b195392c13b40647e40ca36e1397be.jpg

De vergadering van de Nationale Assemblee is uit de hand gelopen. De voorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, heeft de Leden van het oppositionele Nieuw Front door de politie uit de zaal laten verwijderen. 

De oppositie verzette zich door te te slaan op de tafel en door de zaal te schreeuwen. Zij waren het oneens met de manier waarop de voorzitter de vergadering leidde. De voorzitter tolereerde het niet dat er tijdens de behandeling over de wet ‘belagen’ enige link gemaakt werd met de amnestiewet.

Eerdere schorsingen waren tevergeefs 
De vergadering werd eerder tevergeefs geschorst om de rust te doen terugkeren. Na elke voortzetting werd de stemming grimmiger. De voorzitter weigerde om de oppositie gebruik te laten maken van ‘een punt van orde’. Zij was van mening dat er niks mis met was met de orde van de vergadering.

Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh en andere leden van zijn fractie begaven zich naar de tafel van de voorzitter, waardoor de vergadering compleet uit de hand liep. De voorzitter riep de hulp in van de politie, omdat zij zich bedreigd voelde.

De herrieschoppers werden in opdracht van de voorzitter door de politie uit de zaal verwijderd. De andere oppositieleden verlieten daarom ook de zaal.  De heer Tjin-A-Tsoi weigerde met de politie mee te gaan.

Nadat de politie de Nieuw Front leden uit de zaal verwijderd hadden werd de vergadering voortgezet.