Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Pokie doet boekje open over vertrek bij GBB

Pokie doet boekje open over vertrek bij GBB

Ex-minister Diana Pokie heeft een nare smaak overgehouden van haar periode bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Op 17 juli 2020 nam zij het roer over op het departement en begon ze met een reorganisatie binnen het ministerie. Rond het eind van dat jaar begon ze na goed overleg met alle deskundigen met de eerste toewijzing van beschikkingen. De tegenwerking begon ze te krijgen van de directeur van het ministerie die tevens dochter is van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Tijdens de wekelijkse meetings met de staf van het ministerie schitterde de directeur steeds van afwezigheid. Ook werden zaken bewust tegengehouden. Alles zat vast en zorgde voor problemen binnen het departement. Pokie gaf aan, dat ze een beschikkingskamer instelde, wat niet in goede aarde viel bij de leiding van de ABOP.

Haar werd als minister steeds voorgehouden om steeds met de directeur af te stemmen. Ook kon van haar als minister niet verwacht worden om beschikkingen zomaar te tekenen, omdat die eerst door de geldende procedures moesten gaan. Toen al wist Pokie, nu NPS’ér, dat ze haar termijn op GBB niet zou uitzitten. In een open gesprek met D-TV Express zegt de politica dat een andere case ook haar baan heeft gekost.

Het gaat om de kwestie van een burger wiens beschikking ingetrokken moest worden vanuit de partijtop. Pokie weigerde dit te doen, omdat de burger de juiste wegen had bewandeld om aan zijn beschikking te komen. Achteraf gezien vond ze het niet erg, omdat ze als godvrezende persoon geen onrecht wilde plegen.

Na haar uittreden uit de partij is vanuit ABOP geprobeerd haar weer in de organisatie te krijgen, maar tijdens een vergadering met haar achterban werd duidelijk gesteld dat ze niet terugkeert. Na politieke druk besloot ze haar portefeuille ter beschikking te stellen van president Chan Santokhi.

De focus nu is om te werken voor het hele land. Samen met haar nieuwe partij, de NPS, zal alles gedaan worden om de samenleving verder te ontwikkelen. Voor nu zal ze meelopen en kennismaken met de structuren van de organisatie.