Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Poetin zegt dat de VS het Midden-Oosten in vuur en vlam zettendoor het verzenden van een vliegdekschipgroep

Poetin zegt dat de VS het Midden-Oosten in vuur en vlam zettendoor het verzenden van een vliegdekschipgroep

De Russische president Vladimir Poetin beschuldigde de Verenigde Staten op woensdag van het aanwakkeren van het Midden-Oosten door een vliegdekschepengroep naar de regio te sturen. Hij zei dat er behoefte was aan compromisoplossingen en dat hij hoopte dat gezond verstand zou zegevieren. Poetin noemde de explosie van geweld tussen Israël en de Palestijnen een voorbeeld van het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten, dat volgens hem geen rekening houdt met de behoeften van de Palestijnen.

Poetin, sprekend op een energieconferentie in Moskou, bekritiseerde de Amerikaanse actie ook fel, evenals de Turkse president Erdogan. Hij begrijpt niet waarom de VS vliegdekschepen naar de Middellandse Zee sturen en vraagt zich af of ze van plan zijn om Libanon te bombarderen. Poetin benadrukt dat compromisoplossingen moeten worden gezocht en dat dergelijke acties de situatie alleen maar verergeren.

Hij beschuldigde Washington ervan het Israëlisch-Palestijnse conflict te omzeilen en geen fundamentele oplossing te bieden. Poetin hoopt dat gezond verstand zal zegevieren en dringt erop aan dat breedere conflicten niet kunnen worden opgelost zonder de kwestie van een Palestijnse staat aan te pakken.

Poetin waarschuwde voor escalatie van het conflict en de ernstige gevolgen die dit zou kunnen hebben voor diverse sectoren, waaronder energie. Het kan logistiek, verzekering en vracht beïnvloeden en de wereldwijde energiemarkten verstoren.

Daarnaast werd aangekondigd dat Poetin een officieel bezoek zal brengen aan Kirgizië op uitnodiging van de president van het land, Sadyr Japarov. Het bezoek zal plaatsvinden op 12 oktober en dit zou de eerste buitenlandse reis van Poetin zijn sinds de internationale arrestatiebevelen tegen hem werden uitgevaardigd.