Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Poetin over geweld in Israël en Palestina: “Dit toont falend beleid VS in Midden-Oosten aan”

Poetin over geweld in Israël en Palestina: “Dit toont falend beleid VS in Midden-Oosten aan”

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de golf van geweld tussen Israël en de Palestijnen het falend beleid van de VS in het Midden-Oosten aantoont. “Ik denk dat veel mensen het met mij eens zullen zijn”, zegt Poetin. De VS heeft de belangen van de Palestijnen genegeerd, inclusief de noodzaak van een onafhankelijke Palestijnse staat.

Poetin deed de uitspraken tijdens een ontmoeting met de Iraakse premier Mohammed Shia Al-Sudani, die in Moskou op bezoek is. “Ik denk dat veel mensen het met mij eens zullen zijn dat dit een levendig voorbeeld is van het falen van het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten”, zei de Russische president.

Hij vervolgde dat de VS geprobeerd heeft de internationale inspanningen om vrede in de regio te bewerkstelligen volledig te ‘monopoliseren’ en beschuldigt de Amerikanen ervan dat ze hebben nagelaten compromissen te zoeken die voor beide partijen aanvaardbaar zouden zijn. “De VS heeft de belangen van de Palestijnen genegeerd, inclusief de noodzaak van een onafhankelijke Palestijnse staat.”

De Palestijnen willen een staat op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook met Oost-Jeruzalem als hoofdstad – al het grondgebied dat Israël in de oorlog van 1967 heeft veroverd.

Het Kremlin zei eerder dat het contacten onderhoudt met beide partijen en een rol wil spelen bij het oplossen van het conflict tussen hen.