Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Podiumplaatsen voor Eddy Wilson en Soepe Koese in Fujairah

Podiumplaatsen voor Eddy Wilson en Soepe Koese in Fujairah

Eddy Wilson en Soepe Koese hebben beiden een podiumplek bemachtigd tijdens de Mr. & Ms. World IFBB Elite Pro wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten. Het jaarlijks terugkerende bodybuildingevenement werd van 5 tot en met 7 oktober afgewerkt in het Zayed Sports Complex in Fujairah.

Wilson viel zaterdagavond twee keer in de prijzen. Hij eindigde in de categorie Bodybuilding +95 kilogram op de derde plaats en werd daarnaast benoemd tot Favorite Athlete. Hij mocht daarvoor de Peoples Choice-award in ontvangst nemen.

Wilson moest in de uitverkiezing de Nigeriaanse kampioen David Ndokuro en semi-kampioen Ilya Lukovets uit Wit-Rusland voor zich dulden. Hij hield weliswaar de Nigeriaan Onifade Shefiu Olasunbo en de Rus Mikhail Dyadyuk achter zich.

Koese eindigde in de categorie Bodybuilding tot 95 kilogram op de vijfde plaats. De Egyptenaar Ahmed Sayed Shaabany werd kampioen in deze categorie terwijl Medhat Khalil van de Verenigde Arabische Emiraten genoegen moest nemen met het semi-kampioenschap. De Portugees Pedro Esteves en de Ghanees Puedam Abakuri eindigden respectievelijk op de derde en vierde plek.

Randall Haakmat die ook aan het evenement meedeed viel niet in de prijzen. De Surinaamse bodybuilder liet zich in het Zayed Sports Complex van zijn beste kant zien, maar eindigde buiten de top vijf in de categorie Classic Physique.

De Surinaamse atleten keren na het toernooi niet meteen naar huis. Ze nemen de komende week ook nog deel aan het Elite Pro Arnold Schwarzenegger Sports Festival van 13 tot en met 15 oktober in Madrid. Wilson en Koese zullen in de categorie Bodybuilding Open meedoen, terwijl Haakmat in e Classic Physique.

Ook Militia Galimo komt binnenkort in actie. Ze zal in november in Portugal deelnemen aan de IFBB Pro Diamond Cup. Koese zal ook aan dat evenement meedoen.