Home » Surinaams nieuws » Pikin Slee wint benefietwedstrijd van Notch

Pikin Slee wint benefietwedstrijd van Notch

Tekst en beeld Edwien Bodjie

PARAMARIBO — Pikin Slee heeft NV Notch alle hoeken van het veld laten zien zaterdagavond. In een bomvolle André Kamperveen stadion werd er in een benefietwedstrijd met 5-0 gewonnen. Notch, de ploeg van de voortvluchtige Joël ‘Bordo’ Martinus, organiseerde deze wedstrijd ook in het kader van de Dag der Marrons op 10 oktober.

Supporters van beide ploegen hebben gehoor gegeven aan de oproep om hun clubs te komen aanvuren. De wedstrijd begon om half negen ‘s avonds. “De opbrengsten van deze wedstrijd worden ingezet voor een goed doel. We willen mensen samenbrengen en we willen de jongens motiveren om in het nieuwe seizoen van de SVB eerste divisie met alle moed in te gaan”, zegt de organisatie in de persoon van Humphrey Dundas. Hij was net als de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk tevreden met de opkomst en de sportieve afloop van de wedstrijd.

“Ze spelen heel goed en ik ben erg blij met de opkomst, dit is een teken van eenheid binnen de Marron gemeenschap”

Dinotha Vorswijk

Vanaf het begin was Pikin Slee de betere ploeg en dit resulteerde in de dertigste minuut voor een penalty.  Cerezo Haabo, die als beste speler is gekozen, schoot de bal makkelijk langs de NV Notch doelman. Na de rust was het duidelijk dat Notch geen partij was voor Pikin Slee. De ploeg scoorde nog eens vier keer in de tweede helft en het aanwezige publiek ging helemaal los. Niet alleen uit Paramaribo waren er supporters gekomen, maar ook uit Pikin Slee, Moengo en Frans Guyana.

Dinotha Vorswijk, die de prijzen heeft uitgereikt, zegt aanwezig te zijn als Saramaccaner omdat zij bewondering heeft voor de voetbalkwaliteiten van de jongens. “Ze spelen heel goed en ik ben erg blij met de opkomst, dit is een teken van eenheid binnen de Marron gemeenschap”. Dit zegt zij omdat Notch uit het dorp Moengo komt en Aucaners zijn en Pikin Slee een Saramaccaans dorp is.

De GBB-ministers Dinotha Vorswijk doet de medailles om voor de spelers van Notch.