Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Pijnlijke nederlaag Kensmil en AMSB

Pijnlijke nederlaag Kensmil en AMSB

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — 85-86. Dat was zaterdagavond de eindstand van de LNB Pro B-wedstrijd tussen Aix Maurienne Savoie Basket en Boulazac Perigord. Surinames Gavin Kensmil had zijn derde opeenvolgende double-double voor AMSB: twintig punten en dertien rebounds.

Maar extra zuur voor hem was dat zijn winnende basket werd afgekeurd door het arbitrale trio. Het duurde haast 3,5 minuten voordat de scheidsrechters hun oordeel velden: geen basket. Echter, over het besluit zijn de meningen verdeeld. “Uiteindelijk beslisten de scheidsrechters dat de basket niet telde, zonder dat iemand 100 procent zeker kon zijn van de geldigheid van die beslissing”, schreef BeBasket.

De forward speelde een game-high 34 minuten als starter. Daarin scoorde hij zeven van de negen veldbaskets en benutte hij zes van de negen vrije worpen. Van zijn game-high dertien rebounds waren vier offensive en negen defensive. Hij had verder één steal.

Door de krappe winst in de eigen Le Palio blijft Boulazac nummer drie na 27 speelronden met negentien overwinningen tegenover acht nederlagen. Nummer twee Chalon/Saône heeft een identieke winst-/verliesstaat. Koploper is Saint-Quentin met twintig zeges.

AMSB blijft op de zestiende plek, net boven de degradatiestreep, met negen zeges. Nummer zeventien Quimper staat ook op 9-18, terwijl hekkensluiter Saint-Vallier een 7-20 record heeft. AMSB is dinsdag in de eigen Halle Marlioz gastheer van nummer dertien Evreux (11-16).