Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Pertjajah Luhurs Moederdag een succes

Pertjajah Luhurs Moederdag een succes

Een moeder neemt een pakket in ontvangst.

PARAMARIBO- De Pertjajah Luhur (PL) mag haar driedaagse pasarmalam in verband met moederdag afgelopen weekend als zeer succesvol optekenen. De zondagochtend begon met een men cook-out. Vrijwel de gehele PL-top liet de beste zijde van zich zien in de keuken. Er ontstonden zelfs twee groepen die het tegen elkaar opnamen. De ene groep voorgezeten door PL-voorzitter Paul Somohardjo en de andere groep door de PL-heren uit Nickerie.

Hun strijd resulteerde erin dat de moeders heel wat heerlijks voorgeschoteld kregen. Er werd onder andere garnalen in tomatensaus, rotie’s met kwie-kwie of doksenvlees, salades en nog veel klaar gemaakt. De veel besproken sardinesoep was al heel vroeg uitverkocht.

Na de cook-out hebben de moeders genoten van opvoeringen op het podium. Onder meer van Asago en de Kasimex Houseband. Rond  de middag zijn de moeders in de gelegenheid gesteld hun presentje in ontvangst te nemen. Partijleider Somohardjo sprak de moeders zeer kort toe. Hij wees erop dat zijn partij de moeders graag blij maakt met een presentje.

‘Het is een klein cadeautje, maar het gaat om het gebaar. Verder hoop ik dat U allen een fijne dag heeft gehad.’ Nadat de moeders hun cadeau hebben ontvangen, hebben zij de PL-voorzitter persoonlijk bedankt. ‘Elk jaar weer vergeet hij ons niet’, zei een dankbare moeder die de moeite genomen heeft ook mee te doen aan de activiteiten die de Pertjajah Luhur speciaal voor de Surinaamse moeders heeft georganiseerd.


Posted

in

by