Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Perschef president bedreigt en bespreekt Apintie-medewerkers’

‘Perschef president bedreigt en bespreekt Apintie-medewerkers’

Apintie-medewerkers worden bedreigd en besproken door de perschef van het kabinet van de president. De directeur van Radio en Televisie Apintie, CH. Vervuurt,  heeft op 14 maart  een schrijven gericht aan de vicepresident, Robert Ameerali. Aan hem wordt gevraagd om binnen een week te laten weten welke maatregelen hij van plan is te nemen, zodat de medewerkers van Apintie ongestoord en onbevreesd kunnen blijven werken.

In de eerste brief werd onder de aandacht van de vicepresident gebracht dat de perschef een aantal keren Apintie-medewerkers via de staatsmedia heeft besproken. Dit heeft ertoe geleid dat luisteraars tegen de medewerkers van Apintie zijn opgestookt en na deze uitzending Apintie gebeld hebben om dreigementen te uiten. Ook heeft de perschef telefonisch een van de medewerkers geïntimideerd. “Hier zien wij een groot gevaar in.” Apintie accepteert het niet dat zijn medewerkers op welke wijze dan ook worden geïntimideerd.

De directie heeft hierop nooit een antwoord gehad. Voorts heeft deze brief voor de perschef gediend als onderwerp van gesprek met derden. Volgens de directeur hoeft het geen betoog dat zij deze wijze van communiceren afkeuren.

Het bespreken van verslaggevers op een leugenachtige manier door personen die overheidsprogramma’s maken, vormt een ernstige bedreiging voor onze democratie, daar er angst wordt gezaaid. Bij Apintie rijst de vraag of de perschef hierbij ook de mening van de regering uitdraagt. De bedreigingen zijn volgens Vervuurt zodanig geëscaleerd dat er zelfs sprake is van bedreiging met een vuurwapen. Hiervan is reeds aangifte gedaan bij Justitie.

Apintie hoopt middels een tweede schrijven alsnog een reactie te krijgen van de vicepresident. In afwachting op de reactie heeft zij gemeend om de gemeenschap objectief te blijven informeren over deze situatie.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: