Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Penitentiaire ambtenaar verijdelt inbraak

Penitentiaire ambtenaar verijdelt inbraak

PARAMARIBO Een penitentiaire ambtenaar (PA), die vrijdagochtend op weg naar zijn werk was, heeft een woninginbraak kunnen verijdelen. De PA reed met zijn dienstvoertuig over de Magentakanaalweg toen hij drie gemaskerde mannen op een erf zag.

Hij loste een waarschuwingsschot en de drie gemaskerde mannen vluchtten het aangrenzend bos in. Hij liep richting de woning en hoorde gerommel gevolgd door nog een gemaskerde man die uit een het raam sprong. Volgens het politioneel onderzoek ging deze inbreker op de ambtenaar af, ondanks hij het bevel kreeg om plat te liggen.

De PA schoot gericht, maar ook deze verdachte rende het bos achter de woning in. De politie die de melding rond kwart over zes ’s morgens kreeg, trof bij aankomst de eigenaar van het pand en penitentiaire ambtenaar.

De eigenaar van het pand zegt dat hij gestommel in zijn woning hoorde en ineens een gemaskerde man voor zich zag staan. Hij greep naar een scherp voorwerp en geraakte in een worsteling met de verdachte.

De inbrekers hebben niets uit de woning kunnen nemen. Recherche Regio Midden werkt aan de opsporing en aanhouding van de mannen.