Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Passagier met openstaande verkeersboete op luchthaven staande gehouden

Passagier met openstaande verkeersboete op luchthaven staande gehouden

PARAMARIBO — Een vrouw kon deze week pas na het voldoen van haar openstaande verkeersboete naar Nederland afreizen. Ze was op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven staande gehouden door manschappen van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratiesysteem (ANRS) van het Korps Politie Suriname toen bleek dat zij was gevonnist voor verkeersovertredingen.

De vrouw was tijdens een verkeerscontrole beboet, omdat haar voertuig niet was herkeurd en ze de maximum snelheid had overschreden. Echter, ze had nagelaten de boete te betalen. Op de luchthaven had ze geen andere uitweg dan die alsnog te voldoen anders zou ze niet naar Nederland kunnen.

De voorlichtingsafdeling van het KPS schrijft dat de politie er dagelijks aan werkt om gevonniste verkeersovertreders in beeld te brengen door adressen aan te doen, verkeersacties te houden en vertrekkende en aankomende passagiers op de luchthaven te controleren. “Zij die geen gehoor geven aan de oproep van de politie zullen in hechtenis worden genomen”, wordt gewaarschuwd.

Verkeersdeelnemers die proces-verbaal zijn aangezegd, kunnen zich tussen zeven uur ’s morgens en drie uur ’s middags aanmelden op de afdeling ANRS. Deze unit is ondergebracht op het politiebureau Latour.