Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Passagier die nooddeur vliegtuig opende boven Zuid-Korea riskeert tien jaar cel

Passagier die nooddeur vliegtuig opende boven Zuid-Korea riskeert tien jaar cel

De passagier die vrijdag tijdens een vlucht in Zuid-Korea een nooduitgang opende, is zondag na meerdere verhoren gearresteerd. De 33-jarige man kan tot tien jaar cel krijgen voor zijn actie.

Tijdens een van de verhoren vertelde de verdachte dat hij tijdens de vlucht het gevoel kreeg te stikken. Hij wilde daarop het vliegtuig zo snel mogelijk verlaten. Daarom opende hij vlak voor de landing de nooddeur terwijl het toestel nog zo’n 200 meter boven de grond hing.

Dat zorgde voor grote paniek aan boord van de vlucht van Asiana Airlines. Twaalf mensen raakten lichtgewond en werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Het vliegtuig landde uiteindelijk op de luchthaven van de Zuid-Koreaanse stad Daegu. Volgens de politie daar verklaarde de verdachte dat hij ook gestrest was omdat hij onlangs zijn baan had verloren.

De politie van Daegu heeft laten weten de man verder te onderzoeken. Daarna bepaalt ze of de zaak naar de Zuid-Koreaanse justitie moet voor een mogelijke aanklacht. Als de man wordt veroordeeld, riskeert hij een gevangenisstraf van maximaal tien jaar.

Bij de strafbepaling gaat het om luchtvaartveiligheidswetten. Die verbieden passagiers de toegang tot toegangsdeuren, nooduitgangen en andere apparatuur aan boord. De luchtvaartmaatschappij heeft besloten voorlopig geen tickets meer te verkopen voor een aantal zitplaatsen bij de nooddeuren.