Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Partijcentrum PL moet worden ontruimd

Partijcentrum PL moet worden ontruimd

PARAMARIBO- Het partijcentrum van de Pertjajah Luhur (PL) aan de Gemenelandsweg in Paramaribo moet deze week nog worden ontruimd. Dit heeft de rechter vandaag  in een bodemgeschil besloten .

Advocaten die door de partijleiding van de PL waren ingehuurd hebben zich jarenlang ingezet om deze ontruiming te voorkomen. Familieleden van de toen pas overleden ex- minister Jack Jong Tjin Joe, de eigenaar van het pand, hadden een rechtszaak aanhangig gemaakt. Er werd een bedrag van 350.000 Amerikaanse dollars geëist voor de aankoop van het gebouw.

De partij stelde zich echter op het standpunt dat er eerder een koopovereenkomst was  gemaakt met  dokter Jack Jong Tjin Joe in de periode dat hij nog in leven was. Er was een bedrag van 200.000 Nederlandse guldens afgesproken voor de aankoop van het pand. Daarvan was al 20. 000 Nederlands voldaan, een voorschot van 10 procent zoals in het contract stond aangegeven. Conform de overeenkomst kreeg de partij overigens de gelegenheid om in het complex te investeren.

Partijleider Paul Somohardjo zegt vanuit Chili aan GFC Nieuws, dat er een aanbod is gedaan aan de familie om een bedrag van US$ 150.000 te betalen om daarmee de toen openstaande schuld van 180.00 Nederlandse guldens  te vereffenen. Het geld lag al geruime tijd kant en klaar klaar bij de Finabank. Echter werd dat aanbod door de erfgenamen afgewezen en werd het rechtsproces maar verder bewandeld.

“Wij hebben heel veel geld gestopt in het complex. Onder meer zijn er twee panden bijgebouwd aan de voorkant. Aan de zijkant op de begane grond is er bovendien een nieuw partijcentrum opgezet en boven een tv- en radiostation. Ook is haast het hele pand gerenoveerd.  Dat alles heeft ons meer dan 150.000 Amerikaanse dollars gekost. Anderzijds hadden wij een schriftelijke afspraak met Jong Tjin Joe dat wij het pand voor een bedrag van 200.000 Nederlandse guldens zouden overnemen. Het bedrag dat de erfgenamen vroegen staat in geen verhouding met gemaakte schriftelijke afspraken”, zegt Somohardjo.

Hij benadrukt het erg jammer te vinden dat deze kwestie zo is gelopen. “Als Jack in leven was, zou dit nooit zo zijn gegaan. Hij zou het niet zover laten komen, dat weet ik heel zeker.”

De politicus zegt verder dat hij zich volledig berust in de uitspraak van de rechter. “Wij leven in een rechtstaat en als democraten respecteren wij de uitkomst. Gelukkig waren wij al in een zeer vergevorderd stadium met de bouw van een veel groter en modern partijcentrum nabij de Wijdenboschbrug waarbij aan ruimte voor de vele activiteiten haast een overschot is.”

Het ligt nu in de bedoeling om de spullen zo snel mogelijk te verhuizen naar het gloednieuwe en veel grotere partijcentrum. Radio – en tv Pertjajah zullen waarschijnlijk een week uit de lucht zijn. De medewerkers vragen aan de luisteraars en kijkers om een stukje begrip voor de ontstane situatie. Zaken zullen mogelijk veel sneller genormaliseerd zijn want er wordt naar verluidt met man en macht gewerkt om het tijdelijke ongerief tot een minimum te beperken.”Dit is de politieke partij die nooit slaapt, wij gaan dag en nacht door en laten ons niet uit het veld slaan”, zeggen enkele toppers uit de partij vol trots aan GFC Nieuws.


Posted

in

by

Tags: