Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Parlementariërs NS in ongewisse over status in DNA

Parlementariërs NS in ongewisse over status in DNA

De voordracht van het Nieuw Front om Harrish Monorath namens hem te laten deelnemen aan een parlementaire commissie, is afgewezen door onder andere parlementsvoorzitter Jenny Simons en NDP-fractieleider Ricardo Panka. Zij gaan ervan uit dat Monorath niet vooruitgeschoven kan worden door de oppositie, omdat hij tot de coalitie behoort.

De huishoudelijke vergadering van afgelopen dinsdag is verdaagd, omdat men niet uit de discussie is gekomen. Premdew Lachman van Nieuw Suriname zegt dat vandaag tijdens de hervatting van deze huishoudelijke vergadering, het duidelijk zal zijn wat zijn status en die van Harrish Monorath is in de assemblee. Tot zover hebben deze twee leden niets officieel vernomen, waardoor zij menen nog steeds tot de coalitie te behoren.

Kort na aanvang werd de vergadering voor enkele uren geschorst. Na de schorsing kon de vergadering niet hervat worden, omdat er geen quorum was. In de tussentijd werd er politiek druk beraadslaagd  en vonden er besprekingen plaats tussen Monorath en Lachman enerzijds en de coalitie anderzijds.

Er zijn momenteel vier wetten in vooronderzoek bij het parlement. Die wetten zijn nog niet klaar voor behandeling.  Het DNA- lid Mahinder Rathipal meent dat dit aangeeft dat er te weinig wetten vanuit de regering komen. Ook de vele onderlinge fricties zorgen ervoor dat het parlementaire werk op een laag pitje wordt uitgevoerd. Vooralsnog heeft hij geen zicht wanneer er weer eens een openbare vergadering gehouden wordt.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: