Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Paragsingh wordt officieel procureur-generaal

Paragsingh wordt officieel procureur-generaal

De regeringsvergadering heeft vandaag de benoeming van Garcia Paragsingh tot procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie goedgekeurd. Paragsingh heeft reeds 37 jaar gediend bij het Openbaar Ministerie (OM). Zij werd op 3 december 2014 benoemd tot advocaat-generaal. Vanaf 13 april 2021 tot heden is zij belast met de waarneming in de functie van pg bij het Hof van Justitie.

De uitvoering van het besluit geschiedt met inachtneming van artikel 9, lid 5 van het Reglement van Orde voor de regeringsvergadering. De nieuwe pg is benoemd conform de voorgeschreven procedure in de Grondwet van de Republiek Suriname. Conform de regelgeving heeft de president advies ingewonnen bij het Hof van Justitie. De president van het Hof van Justitie heeft positief geadviseerd inzake de benoeming van Paragsingh.

Met de goedkeuring, die ingaat op 10 augustus 2023, start het traject van bekrachtiging van de benoeming, de beëdiging en de installatie van deze hoogste justitiële autoriteit.

Deze benoeming garandeert de continuïteit van het justitiële beleid in overeenstemming met de onafhankelijkheid van de justitiële dienst, democratische beginselen en rechtstatelijke principes.