Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Pakittow’ mag naar huis

‘Pakittow’ mag naar huis

PARAMARIBO — Na de administratieve verwerking zal actieleider Stephano ‘Pakittow’ Biervliet maandag de Centraal Penitentiaire Inrichting Santo Boma mogen verlaten. Dat bevestigt Antoon Karg.

Volgens de jurist heeft het Hof van Justitie eerder op de dag in appel tot de invrijheidstelling van Biervliet besloten. Karg geeft aan dat de actievoerder de ondersteuning en het medeleven aan hem getoond door burgers in en buiten Suriname bijzonder op prijs stelt.

Twee dagen na zijn totaal uit de hand gelopen ‘Alles plat’-protestactie van 17 februari meldde Biervliet zich met zijn advocaat op het Bureau Nieuwe Haven. Hij werd vervolgens in verzekering gesteld. Op 21 februari volgde zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris, die, na de standpunten van de officier van justitie en advocaat Benito Pick te hebben aangehoord, zei binnen een week te zullen besluiten of Biervliet op vrije voeten zou komen.

De dag daarop achtte rechter-commissaris Roy Elgin de inverzekeringstelling van de actieleider rechtmatig. Hij wees daarom het verzoek tot invrijheidstelling af. Pick en collega advocaat Chandra Algoe besloten daarop hoger beroep aan te tekenen. Tijdens de behandeling daarvan vrijdag werd er nog geen beslissing genomen door het Hof van Justitie, maar werd de advocaten door de raadkamer voorgehouden dat uiterlijk maandag een besluit zou volgen.