Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Padvinders maken zich op voor JOTA-JOTI

Padvinders maken zich op voor JOTA-JOTI

‘s Werelds grootste digitale en radioscout evenement ter bevordering van vriendschap en wereldburgerschap staat voor de deur. In het weekend van 20 tot 22 oktober 2023 zullen padvinders over de hele wereld rond hun clubhuis kamperen en op die manier meedoen aan Jamboree on the Air – Jamboree on the Internet (JOTA-JOTI).

Dit evenement gaat over de 21e-eeuwse vaardigheden die men kan leren in Scouting en de waarden van mondiaal burgerschap. Tijdens het evenement kunnen jonge mensen over de hele wereld met elkaar communiceren via internet en amateurradio. De Surinaamse padvinderij zal hieraan aandacht besteden.

Dankzij de medewerking van Telesur, die voor de nodige frequentie, internetverbinding en apparatuur zal zorgen, kunnen de Surinaamse scouts meedoen aan JOTA-JOTI. In het clubhuis van de Pater Anton Donicie-groep aan de Franklynweg, Latour, zal er een JOTI-station worden opgezet.

Ongeveer 40 padvinders zullen vanaf vandaag tot en met 22 oktober rond het clubhuis kamperen. Er zullen extra scoutingactiviteiten zijn, zoals het kampleven nabootsen, primitief koken en scouting spelen. JOTA-JOTI is naast de Wereld Jamboree de tweede grote scoutingactiviteit voor de padvinderij.