Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Radio Suriname Nieuws » Paard van Troje taferelen: Criminelen dankzij vermomming binnengelaten

Paard van Troje taferelen: Criminelen dankzij vermomming binnengelaten

Paard van Troje

De Surinaamse bevolking is altijd alert. Inbraak en berovingen zijn grote gevaren die de maatschappij bang maakt en verziekt. Huizen worden goed afgesloten en vergrendeld. Ramen worden stevig afgeschermd met dievenijzers. Elk huis is een soort fort dat goed afgeschermd is voor de buitenwereld.

Criminelen spelen hierop in door zich te ‘vermommen’. Iedereen kan zich voordoen als een politieagent, een loodgieter, elektricien, etc. Wees alert op wie u in uw woning binnenlaat. Controleer goed met wie u te maken heeft. Kijk mensen goed in de ogen aan om spanningen proberen te detecteren. De lichaamstaal van iemand met verkeerde bedoelingen kan hem verraden.

Open de deur niet voor vreemden en vooral niet wanneer u alleen thuis bent. Eventueel kunt u een belsysteem met een camera plaatsen. Dit maakt het mogelijk om te communiceren met diegene die bij u aanbelt. Tegelijkertijd kunt u zien met wie u te maken heeft.

Durf een persoon die bij u onverwachts aanbelt te weigeren. Vraag altijd goed door: ‘Voor wat voor onderzoek komt u?’. Eventueel kunt verzoeken om op afspraak terug te komen, omdat dit moment u niet schikt. Neem bij onraad altijd contact op met de politie.


Posted

in

by