Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Paal haakt geblesseerd af bij Natio, Mac-Intosch erbij gehaald

Paal haakt geblesseerd af bij Natio, Mac-Intosch erbij gehaald

PARAMARIBO — Kenneth Paal zal niet op het veld staan wanneer Suriname op 23 maart de Concacaf Nations League-wedstrijd speelt tegen Mexico. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft vrijdag bekendgemaakt dat de speler van de Engelse Championship-club Queens Park Rangers geblesseerd is. Hij wordt vervangen door centrale verdediger Calvin Mac-Intosch, die uitkomt voor Cambuur, hekkensluiter in de Nederlandse eredivisie.

Hoewel de SVB pas vrijdag het nieuws doorgaf, blijkt Paal de laatste twee duels van QPR – op 14 maart tegen Blackpool (1-6) en 11 maart tegen Watford (1-0) – al niet te hebben gespeeld vanwege de beenblessure. Daarvoor zat hij niet in de wedstrijdselectie voor de ontmoeting tegen Rotherham United (1-3) op 4 maart. Hij maakte in februari wel in alle duels de negentig minuten rond.

In mei 2022 werd Paal, die op de linkerflank of het middenveld inzetbaar is, verwelkomd als nieuwe diaspora speler van Natio. Hij was er niet bij toen Suriname onder leiding van bondscoach Stanley Menzo de maand daarop de Concacaf Nations League-duels speelde tegen Jamaica thuis (1-1), Jamaica uit (1-3) en Mexico uit (0-3). Hij maakte zijn opwachting tijdens de oefeninterlands van september in Nederland. Bij Natio stond toen interim-bondscoach Aron Winter langs de lijn. Tegen zowel Nicaragua (2-1) als Pec Zwolle (0-5) stond Paal in de basis.

Mac-Intosch

Verdediger Mac-Intosch kwam veel eerder bij Natio. Hij zat in maart 2022 in de eindselectie voor de oefeninterland van 22 maart in Bangkok tegen Thailand. De verdediger was er ook bij voor de Concacaf Nations League-cyclus van juni. Hij werd op 4 juni thuis en drie dagen later uit op de bank gehouden tegen Jamaica. Op 11 juni had hij wel een basisplaats tegen Mexico en kreeg in de 61ste minuut de gele kaart. Tegen Nicaragua begon hij in september op de bank, maar tegen Pec Zwolle stond hij er vanaf de aftrap. Hij kwam op de plaats van de geblesseerde Dion Malone.

Voor Natio is het de tweede personele wijziging in korte tijd. Jeredy Hilterman, topscorer van Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie van Nederland, werd maandag toegevoegd aan de eindselectie. Hij neemt de plaats in van Mitchell Te Vrede. De SVB heeft niet aangegeven waarom de centrumspits is afgehaakt. Een opvallende afwezige bij Natio is eerste doelman Warner Hahn.

Referee Iván Barton toont Natio-verdediger Calvin Mac-Intosch de gele kaart na een overtreding op een Mexicaan. [Foto: Terence Oosterwolde]