Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » OW start “verharden” zandwegen Paramaribo

OW start “verharden” zandwegen Paramaribo

Zandwegen in Paramaribo worden verhard. Het ministerie van Openbare Werken (OW) maakt hierbij geen gebruik van asfalt, maar van een verhardingsmateriaal dat bestaat uit een mix van savannezand, klinkzand en basecourse. Het gaat om het project “Leveren, verwerken en verdichten van een mixmateriaal op de zandwegen in het district Paramaribo”.

Het startsein voor dit project vond dinsdag plaats de Frederikaweg in het ressort Pontbuiten. Volgens Naraindath Sitaram, OW-coördinator afdeling Wegen Paramaribo, zijn de zandwegen vooral tijdens de regenperiodes slecht begaanbaar.

Minister Nurmohamed voegt eraan toe dat buurtbewoners vaker bij het ministerie hebben aangeklopt als het gaat om de deplorabele staat van de infrastructuur in hun buurt. Hij zegt dat alle zandwegen in Paramaribo aan de beurt komen.

De bewindsman spreekt van een duurzaam beleid, waarbij de wegen in de ressorten Beekhuizen, Latour en Livorno reeds zijn aangepakt. Het materiaal is volgens Sitaram van goede kwaliteit is voor de wegen. In totaal zal er in het ressort 11.000 m3 van de mix gebruikt worden.