Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » OW houdt vast aan sloop en nieuwbouw politiebureau

OW houdt vast aan sloop en nieuwbouw politiebureau

Het ministerie van Openbare Werken (OW) stapt niet af van het voornemen van de regering om het niet afgebouwde pand voor het hoofdbureau van politie te slopen. Dit heeft minister Riad Nurmohamed donderdag duidelijk gemaakt tijdens een persconferentie. Hij zegt dat veiligheid voor burgers over het hele land één van de topprioriteiten van de regering is.

“Na diepgaand en grondig onderzoek, met rapporten van onafhankelijke deskundigen, heeft de regering besloten om over te gaan tot het slopen van het bouwsel en daarvoor in de plaats een modern hoofdbureau te bouwen”, aldus Nurmohamed. Hij zegt dat het nieuwe gebouw zal voldoen aan de strenge eisen van het ministerie en aan de vereisten van het Korps Politie Suriname.

Foto: CDS

Op de persconferentie is aangegeven dat er vanaf de opzet bijna 14 jaar terug, diverse onregelmatigheden zijn geweest. Indien er afgebouwd zou worden, zouden er grote onzekerheden over de aansprakelijkheid, garanties en duurzaamheid van het gebouw ontstaan. De risico’s in vergelijking met nieuwbouw zijn groot. Voorts kunnen bij afbouw de kosten veel hoger uitvallen dan bij een nieuwbouw, die veel efficiënter opgezet kan worden.

OW heeft inmiddels een bestek voor de sloopwerkzaamheden gelanceerd. De sloop, nieuwbouw en inrichting van het nieuwe hoofdbureau zullen uit de staatsbegroting bekostigd worden en zijn geraamd op 8 miljoen Amerikaanse dollars. Het streven is om het nieuwe pand binnen twee jaar op te leveren.