Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » OW: ‘Goot voor uw huis zelf onderhouden’

OW: ‘Goot voor uw huis zelf onderhouden’

PARAMARIBO — Het ministerie van Openbare Werken (OW) vraagt burgers om de goten voor hun huis zelf te onderhouden. “Op deze manier kan er samen worden gewerkt aan het verbeteren van de ontwatering in woongebieden”, schrijft het ministerie maandag in een persbericht.

Daarnaast maakt OW er melding van SRD 115 per meter te besparen nu het, als pilot, ertoe over is gegaan kanalen en lozingen handmatig te onderhouden. Begonnen is met de lozing langs de Lalla Rookhweg, tussen de Franchepane- en Jagernath Lachmonstraat. Deze zal een jaar lang op deze manier worden schoongemaakt. Intussen is er een aanbesteding gehouden voor het handmatig onderhouden van de Booms- en Sluiskreek in Paramaribo-Noord voor een tijdsduur van één jaar.

OW rekent uit dat een lozing onderhouden met een lange giek machine SRD 150 per meter kost, terwijl handmatig onderhoud neerkomt op SRD 35 per meter. Het ministerie kondigde al in 2021 aan over te zullen gaan tot het handmatig onderhouden van kanalen en lozingen “vanwege de toename in kosten, duurzaam beleid en om te besparen op de begroting”, aldus OW.