Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Overspel leidt tot ongebruikelijk huwelijk met minnaar

Overspel leidt tot ongebruikelijk huwelijk met minnaar

De manier waarop overspel in het huwelijk wordt gezien, varieert sterk over de hele wereld. In sommige culturen en religies wordt overspel als een ernstige misdaad beschouwd die kan leiden tot sociale uitsluiting, schande, stigmatisering en zelfs juridische repercussies. In andere culturen wordt het misschien als minder belangrijk of moreel verwerpelijk gezien.

In Suriname eindigt het altijd met een echtscheiding of de beëindiging van de woonrelatie. In extreme gevallen is het wel eens voorgekomen dat er slachtoffers zijn gevallen vanwege het niet kunnen verwerken van overspel.

Volgens Erika kunnen mensen op verschillende manieren vreemdgaan. Men kan vreemdgaan door een emotionele band met een ander dan de partner te vormen, bijvoorbeeld door hun gevoelens met elkaar te delen. Bij vreemdgaan is er sprake van een geheimhouding. “Denk maar aan het skoiri skoiri liefdesberichten voor een ander dan de partner versturen.” Wanneer de twee de emotionele band met elkaar delen, wordt de intimiteit opgewekt en van het een komt het ander….

Carla zegt, dat het goed is om open en eerlijk te zijn met je partner alvorens vreemd te gaan. Volgens haar houdt men het geheim als men vreemdgaat, omdat men de andere partner niet wil kwetsen. Maar, integendeel doe je je partner iets pijnlijks aan, vooral als die het te weten komt.

India

In india pakte en man het anders aan door zijn vreemdgaande vrouw met haar minnaar te laten trouwen. In wat velen een real-life Bollywood-filmscript noemen, trouwde een Indiase man zijn vrouw met haar minnaar nadat hij hen betrapt had op vreemdgaan.

In de Bollywood-klassieker Hum Dil De Chuke Sanam uit 1999 komt het personage van Ajay Devgn, Vanraj, erachter dat zijn vrouw verliefd is op een andere man en besluit ze te verenigen.

Het is een van India’s beroemdste liefdesverhalen en een verhaal dat onlangs werd herhaald door een geminachte echtgenoot die, toen hij hoorde over de ontrouw van zijn vrouw, de verbintenis van de echtgenoot met haar minnaar regelde.

Het ongebruikelijke incident vond plaats in Nardiganj, een dorp in de Indiase deelstaat Bihar, nadat dorpelingen een jonge getrouwde vrouw betrapten op een bezoek aan het huis van haar minnaar terwijl haar man weg was. Ze sloegen de man, die ook getrouwd was en drie kinderen had en had besloten het paar uit hun dorp te verdrijven, maar toen kwam de man van de vrouw terug en bedacht een andere oplossing.

Blijkbaar was het naamloze stel pas een paar dagen getrouwd toen de man hoorde van de ontrouw van zijn jonge bruid, en ondanks dat ze haar probeerde over te halen haar minnaar op te geven, deed ze dat nooit. Ze kregen twee kinderen in de drie jaar dat ze getrouwd waren, maar het hart van de vrouw behoorde nog steeds toe aan haar minnaar, die getrouwd was en zelf kinderen had.

Er was sprake van ontrouw van de vrouw in Nardiganj, en tijdens haar laatste bezoek aan het huis van haar geliefde betrapte de schoonfamilie van haar man haar op heterdaad in de armen van haar minnaar.

De boze dorpelingen sloegen de man in elkaar, omdat hij zijn vrouw had bedrogen en ook het huwelijk van de vrouw had verbroken, en ze gijzelden het paar totdat de man van de vrouw terugkwam van zijn werkreis.

Toen de bedrogen echtgenoot terugkeerde en hoorde van de ontrouw van zijn vrouw, was hij het verrassend genoeg niet eens met de beslissing van de dorpelingen om de twee overspelers als straf uit het dorp te verdrijven.

In plaats daarvan nam hij ze allebei mee naar een plaatselijke tempel en liet de minnaar met zijn vrouw trouwen, bewerend dat hij niet in de positie was om de vrouw ervan te weerhouden om met de man van wie ze hield alleen maar omdat ze getrouwd was.

Fotobijschrift: De man, gekleed in een wit vest en een zichtbaar gezwollen oog, brengt vermiljoen aan op het voorhoofd van zijn geliefde, terwijl ze ongecontroleerd huilt. Het is onduidelijk of de tranen van de vrouw tranen van geluk of schaamte zijn