Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ouders kunnen kinderen gemakkelijker volgen in Windows 8

Ouders kunnen kinderen gemakkelijker volgen in Windows 8

Het wordt in Windows 8 mogelijk automatisch een wekelijks rapport van de computeractiviteiten van kinderen op te laten sturen via de mail.

Dat blijkt uit een blog van Microsoft over de veiligheid van kinderen in Windows 8.

In de tekst steekt het bedrijf de hand in eigen boezem en stelt dat de meeste beveiligingsopties tot nu toe niet voldeden.

“De oplossingen, ook die van Microsoft, waren gericht op het filteren van internet en het beperken van softwaremogelijkheden. Dit zorgde voor een complexe situatie waarbij constant toestemming gegeven moest worden voor bepaalde onderdelen.” Volgens Microsoft lieten veel ouders beveiligingsproducten daarom links liggen.

In het nog te lanceren Windows 8 kan zoals altijd een apart account worden aangemaakt voor een kind. Het is vervolgens echter ook mogelijk om ‘Family Safety’ aan te vinken. Daarna krijgt de ouder automatisch elke week een verslag van de activiteiten in de mail.

In de blog geeft Microsoft tussen neus en lippen door ook nog wat algemeen advies: “We moedigen ouders aan met hun kinderen te praten over online veiligheid en om regels op te stellen. We adviseren ook om de familie-pc in een gezamenlijke ruimte neer te zetten zodat ouders kunnen meekijken als dat nodig is.”

“Maar dat wordt steeds lastiger nu er vaak meerdere pc’s in één huishouden aanwezig zijn en kinderen mobieler zijn met laptops en tablets.”

In het wekelijkse overzicht is bijvoorbeeld te zien hoeveel pagina’s op een bepaalde websites zijn bezocht, welke applicaties het meest gebruikt werden en wat de meest recente zoekopdrachten waren.

Ook is te zien welke applicaties gedownload zijn en hoevaak er in totaal

(nu.nl)


Posted

in

by