Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Oudere man mishandeld door buurman na vermeend geroddel: verdachte aangehouden

Oudere man mishandeld door buurman na vermeend geroddel: verdachte aangehouden

De politie van het bureau Latour heeft een arrestatie verricht op een adres binnen hun rechtsgebied. De aanhouding betreft de verdachte A.M. (58), die wordt beschuldigd van ernstige mishandeling. Het incident vond plaats nadat de 78-jarige E.A. op 11 mei 2023 bij het politiebureau aangifte had gedaan. Hij vertelde de politie dat hij thuis in zijn hangmat lag te telefoneren toen hij plotseling zijn naam hoorde roepen.

Toen hij opstond en de voordeur opende, stond zijn buurman A.M. onverwacht voor hem. De buurman beschuldigde E.A. ervan roddels over hem te verspreiden bij anderen. E.A. gaf aan van niets te weten, maar de buurman kwam het erf op, pakte een houten balk en sloeg E.A. enkele keren op zijn rug en hoofd. Als gevolg van de aanval verloor E.A. het bewustzijn.

De verdachte buurman sloeg na de mishandeling op de vlucht. De dochter van E.A., die via telefoongetuige was van het incident tijdens een gesprek met haar vader, spoedde zich naar huis. Ze trof haar vader aan met een bebloed hoofd en bracht hem naar het politiebureau om aangifte te doen.

Vervolgens zocht E.A. zelf medische hulp op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Door goed speurwerk van de politie is de verdachte A.M. in de kraag gevat en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.M. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.