Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Oud-Natio-bondscoach Gorré aan de slag bij Curaçao

Oud-Natio-bondscoach Gorré aan de slag bij Curaçao

PARAMARIBO — Tijdens de komende vier interlands staat de nationale voetbalselectie van Curaçao onder leiding van Dean Gorré. Voor de oud-bondscoach van Suriname geen onbekend terrein. Immers, hij was al technisch directeur van de Curaçaose Voetbalbond.

Gorré is als interim-bondscoach aangesteld na het ontslag van Remko Bicentini. Die moest plaatsmaken nadat hij verzuimde zich met Curaçao te kwalificeren voor de Gold Cup 2023. Ook Suriname faalde zich te plaatsen voor het regionale toernooi. De laatste keer dat dat gebeurde had Gorré de leiding over Natio.

Curaçao heeft deze maand en in oktober verplichtingen in de Concacaf Nations League. Op 7 september begint de campagne met de uitwedstrijd tegen Trinidad en Tobago in het Hasely Crawford Stadion. Drie dagen later volgt de ontmoeting tegen Martinique in het Pierre-Aliker Municipal Stadion.

In oktober treedt het nationale team op het eiland als gastheer op van Panama (13) en Trinidad en Tobago (17) in het Ergilio Hato Stadion. In groep A van League A zitten ook nog El Salvador en Guatemala.

Bij Curaçao voetbalt Kenji Gorré, de 28-jarige zoon van de interim-bondscoach. Hij zit in de eindselectie voor de Concacaf Nations League-duels.

De eindselectie van Curaçao. [Foto: Curaçao Football News]