Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Oud-assembleevoorzitter Simons: “Alles is verslechterd”

Oud-assembleevoorzitter Simons: “Alles is verslechterd”

NDP-ondervoorzitter en oud-assembleevoorzitter Jennifer Simons is de mening toegedaan dat de hoop die velen hadden in de huidige regering, de grond is ingeboord. “Wat wij nu meemaken is een verslechtering op elk gebied”, zegt Simons.

Als het nu gaat om corruptiebestrijding, volksgezondheid, de sociale problematiek of wat dan ook, de regering is niet staat gebleken het land uit de problemen te halen.

Volgens de oud-parlementsvoorzitter scoort de huidige regering slechter dan niet alleen de vorige maar ook voorgaande regeringen. Ze zegt lang genoeg in de politiek te hebben gezeten om die vergelijking te kunnen maken.

In gesprek met Culturu TV over de huidige politieke situatie in het land zegt de politica dat ze nooit eerder heeft meegemaakt dat een regering de schuld van de problemen in de schoenen schuift van de vorige machthebbers en zegt er niets aan te kunnen doen. “Dat is een zwaktebod”.

Simons zegt zich ook onder meer zorgen te maken over de gezondheidszorg in ons land. Plannen van de vorige regering zijn niet voortgezet en er vindt geen investering in de zorg plaats. Dat blijkt ook al uit een suppletoire begroting waar het Kabinet van de President veel meer geld krijgt dan de hele medische sector.

Ze zegt de keuzes van de regering vreemd te vinden waarbij er geen plan bestaat om ten tijde van een crisissituatie, de zorg toch nog te kunnen garanderen. Het grootste probleem binnen de zorg is niet eens geld maar het feit, dat bekwaam personeel massaal wegtrekt. Een acute aanpak om dit alles op te lossen ontbreekt, stelt de NDP-topper.

Simons pleit voor een systeem waarbij eenieder toegang heeft tot de zorg. Ook over het onderwijs maakt de politica zich zorgen. Het hele systeem is vanuit een kantoor gewijzigd waardoor er nu grote problemen zijn ontstaan, zegt de partijtopper. Belangrijk is, dat er een groot onderwijsseminar komt waarbij alle partijen betrokken worden om te komen tot een onderwijsplan.