Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » OSV oneens met afwijzen protest tegen Pijore-spelers

OSV oneens met afwijzen protest tegen Pijore-spelers

De Osembo Sportvereniging (OSV) is het oneens met het afwijzen van het protest door de Para Sportbond (PSB) tegen ongerechtigde spelers van Pijore. ‘Dit kan niet. Ons is gewoon voorgehouden dat we het protest verloren hebben, zonder enig reden aan te geven op grond waarvan dat is geschied. We mochten niet eens inkijken in de brief die de voorzitter van de PSB, Ricardo Panka, vanop een afstand ons voorlas. Hij zei dat het niet belangrijk is voor OSV’, zegt een zeer gebelgde bestuurslid van OSV aan Dagblad Suriname. ‘Ook de SVB zegt dat dit niet kan.’ OSV gaat in hoger beroep tegen deze beslissing. PSB-voorzitter Ricardo Panka kon niet bereikt worden voor commentaar.

Volgens OSV hebben twee spelers van Pijore ongerechtigd meegespeeld in de wedstrijd OSV – Pijore op zondag 29 april. ‘Het gaat om de spelers Jurgen Wijngaarde en Jurmen Wijngaarde. Die zaten vorig seizoen nog bij The Brothers, die uitkwam in de SVB Hoofdklasse. Dit seizoen komen ze zonder dat hun transferpapieren in orde zijn, uit voor Pijore bij de PSB’, deelt OSV mede. Als bewijslast legt OSV copies van spelerskaarten van de twee Wijngaardes op tafel, die door de vorige voorzitter van The Brothers, Johan Seedorf, overgedragen waren aan de huidige The Brothers-voorzitter Delano Landvreugd. Daarin staat duidelijk dat de spelers in het seizoen 2010-2011 uitkwamen voor The Brothers. Volgens OSV spelen ze zonder overschrijving dit seizoen voor Pijore.

Een tweede bewijslast waarmee OSV op de proppen komt, zijn twee wedstrijdformulieren van de PSB. Hier is er een duidelijk verschil te zien tussen de formulieren van de eerste ronde en de tweederonde. Op een van de formulieren van de eerste ronde, gedateerd 8 januari 2012, komen Jurmen en Jurgen Wijngaarde niet voor. Op het andere formulier uit de tweede ronde, gedateerd  29 april, komen de namen van deze twee spelers wel voor.

In de lopende competitie van de PSB is Pijore kampioen geworden, OSV en Jong Talent moeten spelen voor het semikampioenschap. ‘Ik heb in de wandelgangen gehoord dat we zondag moeten spelen, maar officieel hadden we tot vrijdag 12.00 uur geen bericht van de PSB ontvangen’, zegt het OSV-bestuurslid.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: