Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » OS Skroetjie ondergaat make-over

OS Skroetjie ondergaat make-over

Meer dan tweehonderd leerlingen van de OS Skroetjie in de Clarapolder, Nickerie, wacht op 2 oktober een fijne verrassing: zij beginnen het nieuwe schooljaar omringd door mooie kleuren, in lokalen die zijn gerepareerd en geschilderd, met fris ogend meubilair in een stimulerende leeromgeving.

Deze kleurrijke muurschildering zal schoolkinderen zeker motiveren hun best te doen op school. Foto: PPG Varossieau

Vanuit het wereldwijde New Paint for a New Start-initiatief van PPG geeft PPG Varossieau deze lagere school een volledige make-over. Dat gebeurt vanuit Colorful Communities, het programma waarmee PPG samen met lokale betrokkenen voorzieningen opknapt en mooi maakt. Meer dan 200 leerlingen krijgen er les in tien klaslokalen van in totaal 26 leerkrachten.

Op zaterdag 19 augustus was het een vrolijke drukte aan de Skroetjieweg. Om hun school drastisch op te fleuren, staken leerkrachten, ouders en schoonmaaksters hun armen flink uit de mouwen. Dat deden zij niet alleen. Er waren in totaal uit Paramaribo twintig medewerkers van PPG Varossieau en hun gezinsleden.

Ook de toestellen voor de speeltuin kregen een schilderbeurt. Foto: PPG Varossieau

Het project begon in 2022 met een donatieaanvraag voor verf om de mediatheek te schilderen. Maar Awinash Beck, PPG Varossieaus winkelchef in Nickerie, zag tijdens een bezoek aan de school dat er meer nodig was. Hij pleitte bij PPG voor uitgebreid herstel, schakelde een aannemer in en liet offertes opmaken. PPG ging akkoord en de school onderging een volledige renovatie.

De afgelopen weken zijn de daken gerepareerd, plafonds vervangen, toiletten hersteld en elektra gerepareerd. De gangen zijn geëgaliseerd en de speeltoestellen opgeknapt. De schoolgevel is verfraaid met een muurschildering. Een rups ontpopt zich tot een monarchvlinder, onder de toeziende blik van een skroetjie, de zwartbuikeend of wiswisi waaraan de school haar naam verleent.

Eén van de vrijwilligers was Ramesh Dwarkasing, directeur van PPG Varossieau. Foto: PPG Varossieau