Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Optimisme en samenwerking bij start nieuw bestuur OWMCP

Optimisme en samenwerking bij start nieuw bestuur OWMCP

Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP) heeft een nieuw bestuur. Op donderdag 19 oktober heeft minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) het nieuwe bestuur geïnstalleerd, onder leiding van Richenel Small. OWMCP is verantwoordelijk voor de levering van irrigatiewater aan de bevolkingspolders in Nickerie en de afvoer van overtollig water uit het waterschapsgebied.

Daarnaast dienen zowel het OWMCP als de inliggende waterschappen ervoor te zorgen dat de waterhuishouding op een adequate manier verloopt. Het bestuur speelt hierin een cruciale rol. De overige leden van het bestuur zijn: Roopram Djamuna Persad (ondervoorzitter), Andre Pinas (secretaris) en de leden Wikash Radjie, Ramadhin Keshar, Dewanand Kapoerchan en Badal Maheswar.

De bewindsvrouw is positief gestemd en moedigt het bestuur aan om hun werk met daadkracht op te pakken. Zij verwacht een vruchtbare samenwerking tussen het bestuur, de bond en het ministerie. De kersverse voorzitter bedankte het ministerie voor het in hem gestelde vertrouwen en vroeg om de steun van alle betrokken partijen om het OWMCP naar hogere niveaus te tillen.

Minister Emanuël heeft volledige steun toegezegd vanuit de departementsleiding en heeft een deskundige van het ministerie aan het bestuur toegevoegd om hen bij te staan in hun taken.