Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Opnemen aangifte van vermissing pas na 24 uren is niet juist

Opnemen aangifte van vermissing pas na 24 uren is niet juist

Naar aanleiding van artikel verschenen in Dagblad Suriname op donderdag 25 oktober 2012 waarbij door de pleegvader van een toen vermist meisje is aangegeven, dat de politie hem te kennen zou hebben gegeven dat bij een melding van vermissing de politie pas na 24 uur een aangifte van vermissing opneemt meldt het Korps Politie Suriname het navolgende:
Bij het doen van een melding van vermissing dient de politie een aangifte van vermissing op te nemen en daaropvolgend gelijk opsporingshandelingen verrichten indien uit informatie verkregen uit de aangifte die handelingen noodzakelijk blijken te zijn. Voorts moet terstond na het opnemen van de aangifte de centrale meldkamer van politie op te hoogte worden gesteld van de opgenomen aangifte. Dit in verband met mogelijke acties die de meldkamer zelf zou kunnen ondernemen ten einde de vermiste sneller te kunnen achterhalen.
De korpsleiding laat de gemeenschap weten,dat indien uit een intern te plegen onderzoek zou blijken dat wat in het artikel geschreven is met betrekking tot het doen van de aangifte juist is er disciplinaire maatregelen tegen de betrokken politieambtenaren getroffen zullen worden.


Posted

in

by