Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Oplichter na twee maanden opgepakt

Oplichter na twee maanden opgepakt

REDI DOTI — A.K., tegen wie er in juli door twee personen aangifte was gedaan wegens oplichting en verduistering, is bij de controlepost te Redi Doti door medewerkers van Surveillance regio Midden aangehouden. Hij werd overgedragen aan de recherche, waarna hij op 18 september in verzekering werd gesteld. De man heeft grote bedragen in Surinaamse dollars en euro’s achterover gedrukt.

De eerste aangifte werd in juli op het politiebureau Rijsdijk gedaan. A.K. had geld gekregen om onderdelen te kopen. Hij deed dezelfde dag zelf aangifte, waarbij hij aangaf slachtoffer te zijn geweest van een beroving. De daders zouden daarbij met het geld van de benadeelde zijn gevlucht.

Een week later werd opnieuw geld aan A.K. toevertrouwd voor de aankoop van onderdelen. De man liet daarna niets meer van zich horen.

Op 22 juli deed de werkgever van de verdachte bij de politie van Latour aangifte. Deze had A.K. grote geldbedragen toevertrouwd om betalingen te verrichten en aankopen te doen. De werknemer ging er vandoor met het geld en nam ook enkele onderdelen van zijn werkgever mee.