Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Opkomende stand-up comedian Chelle Lis succesvol sinds recent debuut

Opkomende stand-up comedian Chelle Lis succesvol sinds recent debuut

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “Het wordt meer dan een acteergroep. Ik wil dat ze ook multi-inzetbaar zijn. Behalve op de planken staan en voor de camera. Als bijvoorbeeld een mediabedrijf mij contact voor een opdracht, dan moet ik mijn team gebruiken. Ik ga in de mensen van de groep en in mezelf investeren”, stelt de aankomende stand-upcomedian Chelle Lis, artiestennaam voor Rachel Lisand.

Ze maakte haar debuut als komiek op 29 juli in de stand-upcomedy show ‘De naakte waarheid over seksualiteit’ van seksuoloog en therapeut Mike Roseval. “Het optreden was heel goed. Ik heb ervan genoten. Het publiek was los en heel enthousiast en dat vond ik fijn.”

“Anderen appen mij privé en zeggen: ‘je hebt mijn dag gemaakt’ en dat is wat ik wil”

Ze stelt dat dat optreden de weg heeft geopend voor de optredens in de shows van Lovella Telesford. “Ik was goed voorbereid en heb zeker tien dagen getraind onder leiding van Astrid van Eer die ook de productie en regie deed bij shows van wijlen de komiek Wesje, voor wie ze ook trainer was. Ik heb veel geleerd, bijvoorbeeld hoe ik me moet gedragen op het podium, maar ook hoe je moet omgaan met vrees.”

Eigen show

Chelle Lis wil volgend jaar een eigen show geven. “Je kunt niet echt leven van acteren, zoals mensen in de muziekwereld dat kunnen.” Ze ziet wel dat stand-upcomedy aan het groeien is en toneel minder is geworden.

Lisand is ook actief op TikTok en Facebook. Ze plaatst korte filmpjes over dingen die ze in het dagelijks leven meemaakt. Haar voornaamste doel is om mensen te entertainen en dat lukt aardig gezien de reacties. “Mensen zeggen vaak tegen me dat wanneer ze zich vervelen ze naar mijn pagina gaan om te lezen en video’s te kijken. Anderen appen mij privé en zeggen: ‘je hebt mijn dag gemaakt’ en dat is wat ik wil.”

De artiest acteert sinds haar zeventiende. Het begon bij Jong A Sa Go waar ze actief was tot haar 21ste jaar. “Acteren is mijn ding.” Verder was ze lid van Naks Theater en het toneelgezelschap Moksi Patoe, dat niet actief is op dit moment.