Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ophemelen

Ophemelen

REFLECTIE / Iwan Brave

Santokhi is de beste president die Suriname heeft gehad tot nu toe. Een grotere visionair is ondenkbaar. Zijn bromkidyari is een welriekend bouquet dat zijn weerga niet kent. Met zijn Mellisa hebben we eindelijk een first lady van formaat; eleganter en moderner kunnen we het niet wensen. Dat ze de arm van haar man nooit loslaat tijdens staatsbezoeken, geeft ze hiermee de belangrijke boodschap af: ‘Stand by your man!’

En neem onze vicepresident Brunswijk. Nimmer is op deze post zoveel intelligentie aan de dag gelegd. Zelfs Robert Ameerali verbleekt in zijn alles verbindende schaduw. Brunswijks kow tere-filosofie meet moeiteloos met het evangelie van Jezus. Kruisiging viel Jezus destijds ten deel. Maar na bijna tweeduizend jaren kent hij miljarden volgers die zich ‘christenen’ noemen. Op een dag, ik voorspel u, zal ook de kow tere-filosofie miljarden aanhangers hebben onder de naam ‘kowterians’.

Tegenover burgers en media dronk SWM-directeur Clifton Lienga in het door cyanide geteisterde Brokopondo manmoedig zijn eigen gezuiverde leidingwater

En dan ons SWM-leidingwater, dat elke ochtend heerlijk dampend naar chloor ruikt en smaakt. Met volle teugen begin ik de dag met een grote cup gevuld hiermee voor innerlijke reiniging. Al die zeurende burgers die maar klagen. Liever lekker veel chloor in mijn leidingwater dan roest. Bovendien is de witte was sprankelender dan ooit.

Daarom is mijn absolute held SWM-directeur Clifton Lienga. In de dealers wereld luidt de gouden regel: ‘Never get high on your own supply!’ Waterdealer Lienga breekt hiermee. Tegenover burgers en media dronk hij in het door cyanide geteisterde Brokopondo manmoedig zijn eigen gezuiverde leidingwater.

Dus tegen al die stuwmeer watergebruikers zeg ik: ‘niet zeuren, maar zuipen!’ Net als ‘staatsgevaarlijke’ Asawini,die het land uit is gezet vanwege ‘verstoring van de openbare orde’, ben ook ik‘Nederlander’ en in het bezit van een ‘verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd’. Dus vandaar deze ophemelende toon van mijn column. Als gewaarschuwd tel ik voor twee.