Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Opgepakte verdachte (31) van oplichting beweert binnenkort nieuwe JusPol-minister te zijn

Opgepakte verdachte (31) van oplichting beweert binnenkort nieuwe JusPol-minister te zijn

De 31-jarige verdachte T.K. is zaterdag 10 juni voor diefstal, verduistering en oplichting door de politie op een adres in het ressort Nieuwe Haven aangehouden.

De 72-jarige E.W. had op dinsdag 9 mei aangifte op het politiebureau Nieuwe Haven tegen de verdachte gedaan. Volgens de aangever verhuurde hij in januari een woning aan T.K. en op een gegeven moment ontstond een goede band tussen de huurder en de verhuurder. T.K. hield de verhuurder voor werkzaam te zijn op het Kabinet van de President en dat hij binnenkort benoemd zou worden tot minister van Justitie en Politie (JusPol). 

Op moment vroeg de huurder de aangever op verschillende momenten grote geldbedragen in SRD te lenen, aangezien hij enkele voorbereidingen moest treffen in verband met zijn benoeming tot minister. De verhuurder trapte in zijn verhaal, omdat de man altijd netjes gekleed ging en meerdere malen in zijn bijzijn telefonische gesprekken voerde met zogenaamde regeringsfunctionarissen. Toen T.K. de huur en het geleende bedrag niet terug kon betalen, werd hij door de verhuurder aangezegd te verhuizen. Bij die gelegenheid nam de man alle spullen uit de woning van de verhuurder weg. 

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. Bij de aanhouding van de verdachte werd een groot deel van de weggenomen goederen in de woning waar de verdachte was, teruggevonden en in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld