Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Openbaar Ministerie in beroep in zaak mishandeling arrestanten

Openbaar Ministerie in beroep in zaak mishandeling arrestanten

PARAMARIBO — Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de beslissing van de rechter-commissaris die vrijdag oordeelde dat twee aangehouden verdachten onrechtmatig in verzekering waren gesteld. De twee behoren tot de groep van vijftien verdachten die zijn aangehouden en in verzekering gesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij ernstige mishandeling van arrestanten in het cellenhuis Geyersvlijt.

Het onderzoek in deze zaak wordt gedaan door de afdeling Onderzoeks Personeelszaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname (KPS) en wordt aangestuurd door het OM. Daarbij zijn slachtoffers ondervraagd en camerabeelden van het cellenhuis bekeken. De vermeende misdrijven zijn onder andere openlijke geweldpleging en zware mishandeling.

Het OM schrijft in een persbericht dat de groep bestaat uit zes personen van het KPS, zeven van het Korps Penitentiaire Ambtenaren(KPA) en twee van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname(BBS). De verdachten blijven in afwachting op de behandeling van de zaak in hoger beroep aangehouden.