Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Opbrengst Mahjong Drive bestemd voor kinderkamer in Sint Vincentius Ziekenhuis

Opbrengst Mahjong Drive bestemd voor kinderkamer in Sint Vincentius Ziekenhuis

De Mahjong Drive, georganiseerd ter gelegenheid van de 170 ste verjaardag van de vestiging van Chinezen in Suriname, werd met succes afgerond. Meer dan 120 mensen namen gisteren spontaan deel aan dit traditionele Chinese spel bij de zwemvereniging De Witte Lotus. Het evenement werd georganiseerd door de Nationale Commissie Jubileumjaren 2023 (NCJ) in samenwerking met de Lions Club Paramaribo North en had een sociaal karakter.

Rudolph Augustin, lid van de Lions Club Paramaribo North, kijkt tevreden terug op het toernooi. Hij benadrukt dat het evenement zowel ter ere van de Chinese immigratie was als een fondsenwervingsactie. De opbrengsten zullen worden besteed aan een van de vijf focuspunten van Lions Club International, namelijk ‘Kindertijd Kanker’.

Lion Augustin deelt mee dat de opbrengsten gebruikt zullen worden om een kinderkamer in te richten in het Sint Vincentius Ziekenhuis, waar kinderen na hun behandeling kunnen herstellen. Daarnaast zal er bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een ruimte volledig worden ingericht om kinderen op te vangen.

Voorzitter Jack Uden van de Nationale Commissie Jubileumjaren benadrukte dat het Chinees gezelschapsspel Mahjong van oorsprong Chinees is, maar tegenwoordig ook door andere bevolkingsgroepen wordt gespeeld. Volgens voorzitter Uden is dit een uitstekend voorbeeld van integratie binnen de samenleving.

“Wat zou Suriname zijn zonder de Chinezen?”, vroeg hij zich af. Hij wijst erop dat de Chinezen zich sinds hun aankomst in Suriname goed hebben geïntegreerd en dat hun nakomelingen in vrijwel alle sectoren actief zijn.

De Nationale Commissie Jubileumjaren kijkt met dankbaarheid terug op dit evenement en op alle andere herdenkingen eerder dit jaar. De boodschap die zij wil overbrengen met deze activiteiten is dat de kracht in eenheid schuilt. Volgens voorzitter Uden moeten we deze eenheid altijd blijven koesteren.