Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Oostenrijk ondersteunt Suriname bij onderzoek klimaatverandering

Oostenrijk ondersteunt Suriname bij onderzoek klimaatverandering

PARAMARIBO – Minister Ginmardo Kromosoeto heeft op de valreep op het ministerie van ATM een Memorandum of Understanding tussen Oostenrijk en Suriname getekend voor samenwerking op het gebied van klimaatverandering. Het voornemen is om zoveel mogelijk de bossen van Suriname te beschermen.

Momenteel zijn er twee projecten gaande, te weten: een aanvulling op het bestaand project van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (Renewable Energy) met de component: development of a national strategy for stakeholders participation. Verder uitbreiding van de activiteiten binnen het bosbouwproject voor het vergaren van data ( Remote Sensing, Mapping).

Het bosbouwproject houdt in het maken van luchtfoto’s in 3D en veldwerk. Op dit moment kunnen er geen foto’s geschoten worden, omdat het tamelijk bewolkt is boven Suriname. Ook moet er gekeken worden naar de manieren, waarop de bossen beschermd kunnen worden en hoeveel groen en koolstof er zijn.

Deskundigen uit het buitenland zullen trainingen verzorgen voor het directoraat Onderzoek en Ontwikkeling van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht, met als bedoeling om dit werk met de lokale bevolking te doen.


Posted

in

by

Tags: