Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ook Haps en Chery haken af bij Natio

Ook Haps en Chery haken af bij Natio

PARAMARIBO — Ridgeciano Haps en Tjaronn Chery zijn donderdagavond niet van de partij wanneer de nationale voetbalselectie van Suriname in de Concacaf Nations League uitkomt tegen Mexico. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt door de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Het duo werd vervangen door de lokale voetballers Faustino Benali en Sercinio Eduard.

Volgens de korte verklaring blijkt Haps, die in Italië speelt voor Genoa, nog te veel last te ondervinden van een blessure. Chery, die bij Maccabi Haifa zit, reist vanwege privéredenen niet meer af naar Suriname. Na de oefenpot van maart 2022 in Bangkok tegen Thailand (0-1) heeft Chery nooit meer het shirt van Natio aangetroffen, hoewel de middenvelder steeds werd opgeroepen.

Eerder werd bekend dat Kenneth Paal de interland van donderdag aan zich voorbij moet laten gaan. Hij heeft nog last van een beenblessure. Op zijn plek werd Calvin Mac-Intosch opgeroepen. Daarvoor had Mitchell Te Vrede afgemeld. De SVB heeft nooit gezegd wat de reden is. Op zijn plek kwam Jeredy Hilterman, topscorer van Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie van Nederland.

De SVB heeft maandag ook laten weten dat Natio om half acht ’s avonds voor het eerst bijeenkomt. Hoewel de training in het Franklin Essed Stadion open is voor de pers, mogen de journalisten het veld niet betreden. Ook zal het niet mogelijk zijn interviews af te nemen.