Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ook Cuba niet naar Pan-Am Cup

Ook Cuba niet naar Pan-Am Cup

door John Zaalman

PARAMARIBO — In navolging van Suriname blijkt op de website van de North, Central America and Caribbean Volleyball Confederation (Norceca) dat ook Cuba niet zal participeren aan de twintigste Pan American Cup. 

“De nationale teams van Cuba en Suriname konden niet naar Puerto Rico komen om de XX Women’s Senior Pan American Cup te spelen, die zondag begint in het Juan “Pachín” Vicens Auditorium. Oorzaken van groot geweld verhinderden dat de Cubaanse delegatie het immigratieproces voltooide om naar Puerto Rico te reizen en Suriname strandde in Guyana vanwege geannuleerde vluchten”, stelt Norceca op haar website.

“Norceca-voorzitter Cristobal Marte gaf ons twee opties: cancellen of 40.000 Amerikaanse dollar als je laat komt”

Claudius Straal, assistent-coach

De internationale organisatie laat verder weten dat door de afwezigheid van beide landen het wedstrijdschema is gewijzigd en dat elk team in de voorronde een rustdag krijgt. In Suriname vragen delen onder de volleybalgemeenschap zich af hoe het komt dat dit de nationale vrouwenvolleybalselectie van Suriname kan overkomen.

Voorzitter Lionel Blokland van de Surinaamse Volleybalbond vertelde eerder aan de krant dat door een delay in de vlucht van American Airlines vanuit Georgetown niet meer maar Puerto Rico afgereisd zou worden doordat de selectie laat zou arriveren voor de openingswedstrijd van zondagmorgen elf uur Surinaamse tijd tegen de Verenigde Staten van Amerika.

“Om niet wederom een boete te riskeren zal Suriname niet meer meedoen”, stelde een teleurgestelde Blokland tegenover de krant. Claudius Straal, die als assistent-coach met de delegatie naar Guyana was afgereisd vulde aan met: “Norceca-voorzitter Cristobal Marte gaf ons twee opties: cancellen of 40.000 Amerikaanse dollar als je laat komt.” Nu is onduidelijk als dezelfde regel toegepast is op Cuba.