Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ook Chery en Haps afwezig tegen Mexico

Ook Chery en Haps afwezig tegen Mexico

Met nog twee dagen te gaan voor de Concacaf Nations League wedstrijd tegen Mexico zijn nog twee spelers uitgevallen bij Natio. Zowel Tjaronn Chery als Ridgeciano Haps reizen niet meer af naar Suriname voor het duel dat woensdagavond negen uur in het Franklin Essed stadion wordt afgewerkt.

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) laat via zijn socialmediakanalen weten dat Haps niet voldoende is hersteld van een blessure. Er is niet aangegeven met welke kwetsuur de linksachter, die in de Italiaanse Serie B voor Gebo uitkomt, kampt.

Chery, die in de competitie van Israël uitkomt voor koploper Macabbi Haifa, is er vanwege privéredenen niet bij. De 34-jarige spelmaker op het middenveld was afgelopen zaterdag wel van de partij in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Ashdod. Chery werd in de zestigste minuut van die wedstrijd gewisseld.

Het zou voor beide spelers na maanden zijn dat ze weer zouden uitkomen voor het Surinaams elftal. Haps deed in september in Nederland nog mee aan de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Nicaragua. Chery kwam voor het laatst een jaar terug in actie voor Natio tijdens de met 1-0 verloren oefenpartij in en tegen Thailand.

Meer ‘locals’
Het uitvallen van Chery en Haps betekent meer lokale voetballers in de eindselectie voor de wedstrijd tegen Mexico. In de plaats komen namelijk de middenvelders Sercinio Eduards en Faustino Benali van respectievelijk Transvaal en PVV. Zij voegen zich bij doelman August Hok-A-Hing (PVV) en spits Jamilio Rigters (Robinhood) die eveneens in de lokale competitie spelen.

Sinds de bekendmaking van de eindselectie op 11 maart zijn intussen vier spelers afgehaakt. Vóór Chery en Haps liet de SVB eerder weten, dat ook Mitchell Te Vrede (Al Dhafra) en Kenneth Paal (Queens Park Rangers) het duel tegen Mexico aan zich voorbij moesten laten gaan. Zij werden vervangen door Jeredy Hilterman (Almere City) en Calvin Mac Intosh (Cambuur).